Üleöö kaerahelbed küpsisetaignaga

VALMISTAMINE 

  1. Kurna ja loputa kikerherned väga hoolikalt – mida paremini loputad, seda vähem jääb tunda kikerhernestele loomulikku maitset (nipp: võid eelmisel õhtul keeta ka kuivatatud kikerherneid). Kuivata kikerherned rätikuga.
  2. Lisa kõik koostisosad välja arvatud šokolaad, piim ja kaerahelbed blenderisse või köögikombaini. Blenderda tihkeks taignaks.
  3. Sega sisse šokolaad ning lase taignal külmikus umbes tunnikene taheneda. Taigen säilib kenasti kinnises purgis, saad sellega ka teine kord maiustada.
  4. Vala purki kaerahelbed ning vastavalt oma eelistusele nii palju küpsisetaigent, kui soovid (nt 2-3 spl).
  5. Vala juurde piim, sega läbi ja keera purgile kaas peale. Raputa veel korra hoolikalt, et kõik seguneks.
  6. Lase pudrul üleöö kapis “valmida” ning naudi hommikul oma meelislisanditega.

kikerhernedpurk
söögisooda0,25 tl
vanill1 tl
vahtrasiirup, agaavinektar, vedela stevi vm magustajamaitse järgi
mandlijahu/mandlipuru või kookoshelbed2 spl
maapähkli- või mandlivõi1 spl
piim, kui segu liiga tahke tundubvajadusel
šokolaadinööbid või -laastudpaar tl
kaerahelbed50 g
mandlipiim100-150 ml

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!