Toskaana oasupp

Mõnusalt kreemine ja maitselt oivaline oasupp on lihtne viis, et oma toidukordadesse rohkem köögivilju lisada.

Valmistamine:

  • Koori, tükelda porgandid, sibulad, küüslauk, seller ja lehtkapsas.
  • Prae potis põhjas sibulat, kuni see pruunistub. Lisa küüslauk, porgand ja seller ning prae umbes 10min, kuni juurviljad on kergelt pruunistunud ning pehmed – see annab toidule mõnusa maitse!
  • Lisa vein ning hauta, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Lisa lehtkapsas, maitseaine segu, loorberilehed ning puljong – lase supil kergelt keeda umbes 15min.
  • Eemalda loorberilehed, vala köögiviljad ning 400ml puljongist blenderisse. Püreesta kuni kõik on ühtlane. Vala püreestatud supipõhi tagasi puljongi.
  • Loputa cannellini oad sõelal, lisa supile koos tomatikastmes ubadega.
  • Maitsesta soola-pipraga, soovi korral lisa sidrunimahla.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

konserveeritud cannellini oad400g
konserveeritud valged oad tomatikastmes400 g
suur porgand4 tk
suur sibul2 tk
küüslauk1 tk
sellerivars5 tk
lehtkapsas100 g
kuiv valge vein200 ml
köögiviljapuljong1 l
itaalia maitseaine segu2 spl
loorberileht3 tk
õlipraadimiseks
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!