Tofu-juustukook

See suus sulav juustukook on eriline just tänu värske sidruni mekile ja hapukasmagusale marjakastmele, mis lisavad klassikalisele koogile pisut vunki!

  1. Sulata kookosõli või margariin, purusta köögikombainis küpsised, kaerahelbed, kookoshelbed ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
  2. Kata lahtikäiv 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja nii, et see kataks ühtlaselt põhja ning ulatuks veidi servast üles. Küpseta koogipõhja ahjus 12 minutit 190 °C juures.
  3. Pane kõik tofusegu ained blenderisse või köögikombaini ning blenderda segu siidiseks massiks.
  4. Vala segu koogipõhja peale ning küpseta ahjus 40 minutit 180 °C juures.
  5. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda ettevaatlikult vormist.
  6. Koogi jahtumist oodates valmista marjakaste – kuumuta potis marjad ja suhkur umbes 5 minutit, suru kahvliga marjad katki, lisa sidrunimahl ning kuumuta veel 2 minutit.
  7. Serveeri kook marjakastmega ja naudi!
Koogipõhi
Digestive küpsiseid200 g
kaerahelbeid3 spl
kookoshelbeid2 spl
kookosõli või taimset margariini4 spl
Tofusegu
maitsestamata tofut650 g
maitsestamata sojajogurtit300 g
maisitärklist4 spl
vaniljesuhkrut4 tl
suhkrut4 spl
agaavi- või vahtrasiirupit4 spl
küpsetuspulbrit2 tl
sidrunimahla2 spl
riivitud sidrunikoort2 tl
maitsepärmi1 spl
Marjakaste
värskeid või külmutatud marju130 g
suhkrut3 spl
sidrunimahla2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!