Täidetud seene-silmamunad

,,Üllata” sellel kargel Halloweeni-hommikul oma lähedasi nende omanäoliste snäkkidega. Lubame, et maitse on tunduvalt parem kui välimus. Retsept pärineb SIIT.

  1. Puhasta terved seened kergelt loputades nind eemalda sisu nii, et seened jäävad seest õõnsad. Aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
  2. Blnderda siidiselt kreemjaks tofu, küüslauk, sidrunimahl, sool, ürdisegu, sibulapulber ja must pipar. Kraabi segu kaunistamiseks mõeldud kotikesse, otsa võid asetada ümmarguse avaga tordipritsi.
  3. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala iga seene põhja paar tilka balsamicot.
  4. Täida seened tofukreemiga, nii et iga seene sisse jääb õrn kreemikumerus.
  5. Lõika pikkadeks ribadeks päiksekuivatatud tomatid ja aseta need seentele: kujuta ette, et moodustad punased veresooned. Aseta keskele üks oliivirõngas, suru õrnalt kreemi sisse.
  6. Küpseta seeni 10-15 minutit kuni seened hakkavad kergelt kortsu tõmbuma.
  7. Serveeri kohe.
Šampinjonid500g
Tofu 400g
Küüslauguküüs2 tk
Sidrunimahl2 tl
Sool1 tl
Itaalia ürdisegu1 tl
Sibulapulber1 tl
Must pipar0.5 tl
Balsamico40 ml
Päikesekuivatatud tomatid10 g (paar tk)
Mustad oliivid70 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!