Sügisene pastasalat

Röstitud köögiviljade ja kreemise mooniseemnekastmega kerge sügisene pastasalat maitseb suurepäraselt nii sooja kui ka külmana.

Kogus: 6

VALMISTAMINE.

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Tükelda kõik köögiviljad ja pane ahjupannile. Lisa oliiviõli ja sool ning sega köögiviljad läbi.
  3. Küpseta köögivilju ahjus 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad pruunikad. 
  4. Samal ajal keeda pasta.
  5. Järgmisena valmista kaste: pane kõik koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ja vajadusel lisa mõnda koostisosa juurde.
  6. Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ja lase paar minutit jahtuda.
  7. Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi.
  8. Serveeri kohe või hiljem külmalt.
rooskapsas300 g
porru1
bataat250 g
šampinjonid160 g
küüslauguküüs 4
oliiviõli2 spl
sool1 tl
pasta450 g
Kaste:
taimne majonees95 g
oliiviõli3 spl
õunaäädikas2 spl
agaavisiirup1 spl
Dijoni sinep1 tl
mooniseemned1 spl
sool1/2 tl
sibulapulber1/2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!