Rabarberi-mandli kook

Rabarberi-mandli kook on kevadiselt värske kook, mis sobib suurepäraselt nii pärastlõunaseks kohvipausiks kui ka pidulikuks lauakatteks.

  • Tükelda rabarber parajateks kuubikuteks.
  • Kaalu kuivained – suhkrud, kardemon, küpsetuspulber, jahud ja sega need omavahel
  • Sega kokku õli, taimne piim või koor, äädikas.
  • Ühenda nüüd kuivained piima jne seguga, lisa rabarberitükid ja sega ühtlaseks massiks.
  • Aseta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (kasutasime 24X24cm aga võib ka ümarat vormi selleks kasutada)
  • Küpseta 180 kraadi juures umbes 45minutit-1 h, kuni kook pealt kenasti pruun ja tikuga proovides kook valmis.
  • Serveerides võid lisada tuhksuhkrut ja kõrvale võib pakkuda nt taimset vaniljejäätist või vaniljekastet.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.

nisujahu175 gr
mandlijahu175 gr
pruun suhkur125 gr
suhkur50 gr
purustatud kardemon2 tl
küpsetuspulber3 tl
taimne piim või koor 290 gr
valge veini äädikas1 spl
rapsiõli100 gr
rabarber200 gr

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!