Praekapsa-odrakruubi wellington

See praekapsa-odrakruubi Wellington on nii mahlane ja täitev, ideaalne õhtusöögi valik!

Kogus: 8

VALMISTAMINE:

Odrakruubi keetmine:

Pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 sl soola. Selliselt kruupe keetes jäävad need sõmerad. Kruubid keevad 60-80 minutit. Hea nipp: keeda kruubid aegsasti valmis!

Täidis:

  1. Keeda odrakruubid pehmeks. 
  2. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil kuldpruuniks. Lisa pannile keedetud kruubid ning rösti kergelt krõbedaks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, ürtidega. 
  3. Aseta praekapsas suurde kaussi, vajadusel nõruta üleliigne vedelik. Sega juurde praetud sibul, küüslauk ja kruubid. 

Pirukas:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Pane lehttaigen (eelnevalt sulanud) ahjuplaadile, küpsetuspaber all. Kalla täidis taigna keskele peale piklikult, u 15 cm laiuselt ja vormi täidisest ühtlase paksuse ja laiusega kuhi. 
  3. Keera ettevaatlikult tainas kokku, et tekiks päts.Vajuta ääred kinni. Keera päts teistpidi, et ääred oleksid allpool.  Jälgi, et allpool ei jääks taigen liiga paksult, sest see ei pruugi läbi küpsega (vajadusel lõika osa taignast).
  4. Õrnalt tee väikesed sisselõiked, (aga mitte lõigata täiesti läbi), ja pintselda veidi taimse piima või õliga.
  5. Küpseta Wellingtoni umbes 20 minutit, kuni kuldne ja paisunud. Naudi kuumalt või külmalt!
praekapsas400 g
odrakruup100 g
suur sibul1
küüslauguküüs4
õli/kookosrasv1-2 spl
suur leht lehttaigent (nt Pagaripoisid)1
taimne piim või õli (pintseldamiseks)2-3 spl
sool, pipar, sojakastemaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!