Üllata… või pigem hirmuta oma lähedasi Halloween‘il hirmuäratava, kuid valgurikka oasupiga. 👻 🎃 🦇
Valmistamine:
- Leota oad jahedas vees üleöö.
- Loputa oad, keeda neid suuremas potis keskmisel kuumusel soolases vees 1h või kuni oad on pehmed.
- Samal ajal puhasta ning tükelda köögiviljad.
- Prae teises potis porgand, sibul, küüslauk ja seller, kuni need on küpsed.
- Lisa bataaditükid ja lehtkapsas, prae veel paar minutit. Siis lisa maitseained, puljongikuubikud ning vesi. Keeda umbes pool tundi või kuni kõik köögiviljad on pehmed.
- Blenderda supipõhi.
- Lisa supile keedetud oad, soovi korral maitsesta veel soola, pipra ja sidrunimahlaga.
- “Varvaste” jaoks lõika tofuviinerid pooleks ning kergelt kuumuta neid kuumal pannil ilma õlita, kuni neile tekib kergelt kuldne jume.
- Lõika talisibulatel valged otsad väikesteks tükkideks ning suru need varvastele küünteks.
- Serveeri kuumalt!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.