Maisi-kaeravaht ja tšillised banaanid

See magustoit on inspireeritud maailmakuulsa Mehhiko restorani Pujol magustoidust, kus mais on nii besee sees kui kreemiks ja vahuks.

Neljale

  1. Vala kaerapiim pisikesse potti ja lahusta maisitärklis seal sees vispeldades. Seejärel lisa vanillisuhkur ja konservvedelikust kurnatud mais ning lase tasasel tulel keema tõusta, kuni segu pakseneb.
  2. Vala maisisegu blenderisse ning mikserda kreemiks. Mida võimsam blender, seda parem kreem (kui jääb liialt tükiline, siis hõõru läbi sõela). Lase täiesti maha jahtuda!
  3. Vahusta kaerakoor 4 spl suhkruga, maitseks peenelt riivitud mahesidruni koor, pisut pigistatud mahla ning 2 spl suhkrut ja vanillisuhkur. Sega ühtlasel hulka maisikreem.
  4. Lase pann tuliseks ning sulata seal taimne või, lisa tšillihelbed ja 1 spl suhkrut. Koori banaanid ning viiluta. Kuumuta neid tulisel pannil, kuni servadest karamelline.
  5. Serveeri maisivaht tšilliste banaanide ning maisihelvestega!
Kaerapiim150 ml
Mais200 g
Maisitärklis1 spl
Suhkur4 + 2 + 1 spl
Santa Maria vanillisuhkur0,5 + 0,5 tl
Vahustatav kaerakoor (nt Tere)125 ml
Sidrun1
Banaan4
Taimne või praadimiseks
Maisihelbedserveerimiseks
Santa Maria tšillisädemedmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!