Lihtne müsli retsept


Öeldakse, et hommikusöök on päeva kõige tähtsaim toidukord. Parim viis alustada päeva koos tervisliku ja toitva hommikumüsliga, mis annab sinu kehale kõik mis talle vajalik.

VALMISTAMINE:
1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Lisa vahtrasiirup, pähklivõi, vanilje ekstrakt, kaneel ja sool suurde kaussi. Vahusta kuni see on ühtlaselt segunenud.
2. Kalla kaerahelbed, kõrvitsaseemned, mandlid ja kookoshelbed kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Aseta segu määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru spaatliga/lusikaga õhukeseks ühtlaseks kihiks.
3. Küpseta 20 minutit ahju alumisel restil, seejärel võta ahjust välja ja sega. Pane tagasi ahju ja küpsetage veel 6-7 minutit. Võta ahjuplaat ahjust välja.
4. Puista šokolaadilaastud või kuivatatud puuviljad müslile ja sega õrnalt läbi. Kui soovite, et šokolaad oleks täiesti sulanud siis sega veidi veel.
5. Lase müslil täielikult jahtuda.
6. Serveeri vastavalt soovile. Säilita toatemperatuuril või külmkapis. Säilivusaeg kuni 1 kuu.

Soovitused:

·   Vahtrasiirupit võib asendada ka mõne muu valitud magusainega.
·   Mida vedelam pähklivõi seda krõbedam tuleb müsli.
·   Müsli pähklid/seemned võib asendada mis tahes muu pähklite ja seemnetega.

vahtrasiirup1/3 tassi
pähklivõi (või mõne muu seemne-/pähklivõi)1/3 tassi
vanilje ekstrakt1 tl
sool1/2 tl
kaneel1 sl
kaerahelbed (mitte kiirhelbed), vajadusel gluteenivaba2 tassi
kõrvitsaseemned1/2 tassi
tükeldatud/viilutatud mandlid1/2 tassi
kreekapähklid1/2 tassi
magustamata kookoshelbed1/2 tassi
kuivatatud puuvili või šokolaadilast (omal valikul)1/3 tassi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!