Kuldne piim

Turgutav superjook kuldne piim on algavaks sügishooajaks ideaalne viis, kuidas end terve ja tugevana hoida. Joo piima kuumalt, kasuta kohvi peal või lisa sortsuke hommikupudrule. Nipp: kui lisad juurde ka killukese kookosõli, saab piim vähe rammusam ning nii imenduvad vürtside tervislikud omadused kehas veel paremini. Olgem terved!

  1. Vala väiksesse potti kaerapiim vürtside, kookosõli ja magustajaga.
  2. Vispelda kõik ühtlaseks ja lase piimal vaikselt keskmisel tulel kuumaks tõusta, ent ära seda keema lase. Kui piim on kuum, siis vispelda segu pidevalt 4 minutit.
  3. Maitse ja lisa soovi korral juurde veel ingverit, kardemoni või kurkumit, kui soovid piima veidi vürtsisemana, või siis magustajat, kui soovid magusamat. Võid lasta kaane all paar minutikest tõmmata.
  4. Vala klaasidesse, puista soovi korral peale kaneeli või lisa jookidesse kaneelipulgakesed ning serveeri võimalusel kohe, sest värskelt ja soojana on piim kõige kasulikum.
  5. Võid piima varuda ka klaasist pudelitesse ja külmikus hoida. Enne tarvitamist soojenda pliidil üles.
Kaerapiim8 dl
Santa Maria Organic kardemon jahvatatud0.5 spl
Santa Maria jahvatatud ingver0.5 spl
Santa Maria Mahe jahvatatud kaneel0.5 spl
Santa Maria Kurkum2 spl
Kookosõli1 spl
Santa Maria Tellicherry musta pipart2 tl
Meelismagustaja (nt stevia, vahtrasiirup vms)Maitse järgi
Santa Maria kaneelipulk2 tk

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!