Kartulisalat

Kartulisalat ei saa ju tähtsatel ja pidulikel päevadel laualt puududa, eks? Selles retseptis võid koguseid muuta nii, nagu parajasti meeldib ja sobib, mahedama maitse saamiseks võid lisada kaera- või sojakoort.

VALMISTAMINE:

  1. Pane suur pott veega keema ja lisa potti koorimata kartulid, porgandid, seller ja petersellijuur.
  2. Kui juurikad on pehmed, lase neil veidi aega jahtuda, seejärel koori ja tükelda ning vala suurde kaussi.
  3. Tükelda juurde pool õuna ja neli hapukurki, lisa rohelised herned.
  4. Sega salat läbi koos majoneesi ja sinepiga, lisa maitse järgi soola ja pipart.
kartulid4 suurt
porgandid3 suurt
sellerijuur1/4 väiksem
petersellijuur1 suur
õun1/2
rohelised konservherned1 purk
hapukurk4 suurt
taimne majonees1 tass
kange sinep1/2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!