Hernesupp suitsuse tofuga

Rõskel talvepäeval on nii hea end mõnusa nostalgilise supiga soojendada. Proovi seda tummist ja suitsuse mekiga hernesuppi, mille teeb veel paremaks krõbe suitsutofu. Retsepti kogustes saab 5-6 portsu.

Hernesupp

  1. Prae suures potis õlis hakitud sibul ja porgandid, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).
  2. Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta veel 2 minutit.
  3. Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljade juurde, pane potti ka loputatud herned, loorberilehed ja värske tüümian.
  4. Lisa puljong, lase supil keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et see vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult umbes 1 tund, kuni herned on pehmed.

Suitsutofu

  1. Lõika tofu 1 cm paksusteks viiludeks ja kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.
  2. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
  3. Prae kuubikud 1 spl õlis krõbedaks ja serveeri supiga.
Hernesupp
suur sibul1 tk
porgand3 tk
küüslauguküüs3 tk
sool1 tl
sojakaste2 tl
must pipar0,75 tl
kuivatatud pune1 tl
kuivatatud tüümian1 tl
suitsupaprika2 tl
kuivatatud poolitatud kollased herned450 g
köögiviljapuljong6 tassi
värske tüümian6 oksa
loorberileht2 tk
oliiviõli1 spl
Suitsutofu
kõva tofu250 g
hele sojakaste4 spl
riisiäädikas1 spl
suitsuekstrakt (või 1 spl suitsupaprikat)3 tilka
agaavisiirup2 spl
oliiviõli2 spl (1 spl marinaadiks + 1 spl praadimiseks)

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!