Gazpacho

Gazpacho on jahutav külm supp, mis pärineb Andaluusia piirkonnast. Selle tomati-arbuusi külmsupi kooslus kirsstomati salsaga on imeline suvepäeva kaaslane.

  1. Pane tükeldatud tomatid, puhastatud ja tükeldatud paprika, küüslauguküüned, arbuus ja värske kurk blenderisse või köögikombaini. Lisa oliiviõli ja veiniäädikas või vein, maitsesta soola ja pipraga. Töötle segu ühtlaseks püreeks, supi võib kaetult külmkappi seisma asetada või siis kohe serveerida.
  2. Salsa jaoks tükelda kirsstomatid sobivateks tükkideks, haki juurde basiilik ja maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga. 
  3. Enne serveerimist kontrolli supi maitset – vajadusel lisa veel soola, pipart või veiniäädikat. 
  4. Serveeri supp, lisa supile kirsstomatite salsa ja kaunista supp värskete ürtide või võrsetega ning palsamikreemi/äädikaga. Kõrvale serveeri ciabattat või röstitud hapusaia.

küpsed tomatid500 g
arbuus250 g
punane paprika100 g
kurk125 g
küüslaugu küüs1-2 tk
külmpressitud oliiviõli1 spl
punase veini äädikas/punane vein1 spl
basiilik10 lehte
sool ja piparmaitse järgi
kirsstomatid10-20 tk
värske basiilikpeotäis
külmpressitud oliiviõli1 spl
sool ja piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!