Congee ehk hiina turgutav riisipuder

Tegu on uskumatult maitsva toiduga. Täielik umami! 
Congee on populaarne hommikusöök Hiinas ja mujal Aasias.


VALMISTAMINE:

  1. Pese riis potis kuni vesi muutub läbipaistvaks (see võib võtta 4-6 pesemist). 
  2. Lase riisil koos vee ja hakitud ingveriga keema tõusta ning seejärel alanda kuumus ning lase riisil umbes 1 tund kaane all podiseda seda aeg-ajalt segades. 
  3. Sega juurde sojakaste, maitsepärm ja seesamiõli.
  4. Tõsta puder kaussi ning lisa peale meelepärased garneeringud. 
keetmata valge riis (sobivad nii pika kui lühikese teraga sordid) 1/2 tass
vesi4 tass
juppi ingverit2 cm
soolmaitseks
sojakaste1 sl
Bon maitsepärm1 sl
röstitud seesamiõli1 tilk
Graneering:
roheline sibul1 vars
konservmais4 sl
tšilliõli
sojakastmes praetud tofu kuubikud

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!