Aasiapärased pelmeenid tofuga

Need krõbedad aasiapärased pelmeenid pakuvad tõsist konkurentsi meie eestipärastele pelmeenidele.

Valmistamine:

  • Riivi porgand, ingver ning tükelda küüslauk, seen ja roheline sibul.
  • Sega juurviljad koos tofu ja äädikaga kokku.
  • Prae segu pannil paar minutit, kuni seened ning juurviljad on pehmenenud, maitsesta sojakastmega.
  • Soojenda ahi 200C juures.
  • Vala suuremasse anumasse sooja vett. Leota riisipaberid ükshaaval vees, kuni paber on pehme, kuid siiski kergelt kõva.
  • Laota riisipaber lõikelauale, lõika pooleks. Pane poolikule riisipaberile u 1tl (kuhjaga) täidist, voldi sõrmedega ettevaatlikult pelmeen kokku.
  • Laota pelmeenid ükshaaval küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, jättes pelmeenide vahele veidi ruumi.
  • Spreita pelmeenid õliga kokku ning raputa neile veidi seesamiseemneid peale.
  • Küpseta pöördõhu programmil ahjus 15-20min, vahepeal ettevaatlikult neid pöörates. Küpseta, kuni pelmeenid on pealt kuldsed või piisavalt krõmpsud.
  • Serveeri endale meelepärase kastmega, näiteks magushapu kastmega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

portobello seen1 tk
Bon Vegan pehme tofu300 g
suurem porgand1 tk
roheline sibulpeotäis
ingverijuppsõrmeotsa suurune
küüslauguküüs2 tk
õli ja spreiõli1 spl
riisiäädikas1 tl
sojakaste2 tl
riisipaber12-14 tk
seesamiseemned
meelepärane kaste serveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!